Actualidad Noticias

COMERCICLANT ONDARA.

ONDARA POSA EN MARXA LA CAMPANYA “COMERCICLANT” PER A VINCULAR AL COMERÇ I LA CIUTADANIA AMB EL RECICLATGE I L'ART La campanya va dirigida a famílies amb fills fins als 12 anys, i constarà del joc “Els secrets del reciclatge” i del concurs “Ondara bonica i verda” Es desenvolupa amb la col·laboració d'ACO, de l'empresa municipal SINMA, i del CEIP Sanchis Guarner
COMERCICLANT ONDARA.

La Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ondara, dirigida per l'Alcalde, José Ramiro, ha impulsat una nova campanya de promoció del comerç local i de foment del reciclatge, titulada “Comerciclant”. Aquesta campanya es desenvolupa en col·laboració amb l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Ondara (ACO), i implica la participació de l'empresa municipal SINMA, del CEIP Sanchis Guarner, i d'Ecoembes. Es tracta d'una campanya dirigida a famílies amb fills/es fins als 12 anys d'Ondara, que vincula al comerç i a la ciutadania amb el món del reciclatge i l'art, a través del joc.

Els objectius de la campanya “Comerciclant” són generar un sentiment de pertinença i vinculació de la ciutadania amb el seu comerç; augmentar el trànfic a les botigues locals i el seu nivell de notorietat; fomentar la responsabilitat social del comerç i potenciar-ho com a impulsor d'una consciència sostenible i respectuosa amb el medi ambient, i en l'àmbit educatiu, pretén ajudar a crear hàbits relacionats amb l'art i la consciència ecològica i de sostenibilitat entre la població infantil d'Ondara.

La campanya “Comerciclant” comptarà, d'una banda, amb un joc sobre els secrets del reciclatge (en el que els xiquets/es aniran visitant els comerços locals per a trobar pistes sobre el reciclatge) i d'altra banda, amb el concurs “Ondara bonica i verda” (amb dos apartats; en “Recicla i inventa” s'utilitzaran materials per a reciclar i crear una escultura o un invent, i a “Ondara bonica” els xiquets/es faran el seu dibuix sobre una Ondara neta, verd i bonica).

Quant al joc “Comerciclant Ondara: Els secrets del reciclatge” cada família, amb xiquets/es entre 6 i 12 anys que desitgen participar, haurà d'arreplegar als comerços adherits d'ACO una cartilla anomenada “reciclaport” o “passaport al reciclatge”. Cada comerç participant d'Ondara tindrà, en algun lloc de la botiga, una imatge amb un dibuix i text sobre algun “secret del reciclatge” i un número o nom vinculat al comerç. El xiquet/a haurà de descobrir tots els secrets (vinculats a números o noms) que estiguen en la seua cartilla. Hi haurà 3 cartilles diferents; cadascuna connectarà una ruta diferent de comerços, i per tant, exigirà descobrir uns secrets diferents i recórrer una major quantitat de comerços. Una vegada el xiquet/a ho descobrisca, el comerç posarà un adhesiu en la seua casella corresponent. No es requerirà realitzar una compra en cap comerç participant, només visitar-ho (acompanyat d'un adult) i descobrir el secret. Una vegada completada la cartilla, es depositarà en qualsevol establiment adherit a la campanya o a l'Ajuntament d'Ondara (a l'oficina ADL), i entre els que hagen completat el joc, se sortejaran uns premis vinculats amb l'esport, els viatges, o la tecnologia per a xiquets/es.

La segona part de la campanya és el concurs “Ondara bonica i verda”. Constarà de dos concursos (en col·laboració amb col·legis i comerços) relacionats amb l'art i la creativitat, desenvolupats en col·laboració amb el CEIP Sanchis Guarner. En el concurs “Recicla i inventa” s'utilitzaran envasos, caixes i qualsevol tipus de material per a reciclar i crear una escultura o un invent. ACO aportarà les caixes amb material per a poder reutilitzar. Mentre que en el concurs “Ondara bonica” s'entregaran cartolines perquè els alumnes facen el seu dibuix sobre una Ondara neta, verd i bonica. El dibuix ha d'estar inspirat a Ondara, però pot ser imaginat o real. Una vegada es tinguen tots els dibuixos, escultures i invents se seleccionaran els 10 millors de cada categoria i s'exposaran en aparadors de comerços d'Ondara. Se sotmetrà a votació i es lliurarà un premi als 3 millors de cada categoria.

La campanya “Comerciclant” començarà a partir del 13 d'octubre. El període de joc “Els secrets del reciclatge” serà del 14 d'octubre al 4 de novembre; l'entrega de pintures i escultures el 27 d'octubre, i l'exposició de pintures i escultures als aparadors dels comerços participants serà des del 4 de novembre fins al final de la Fira d'Ondara.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ondara s'ha animat a les famílies a participar en aquesta campanya del foment del reciclatge, i s'ha agraït la col·laboració d'ACO, així com del CEIP Sanchis Guarner.

© 2015 - Ajuntament d'Ondara - Consellería de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo